Thursday, January 23, 2014

Kar Kraliçesi Pirinç Tatlısı Tarifi




tatlı tarifleri,


{[['kar kralicesi pirinc tatlisi tarifi 1']]}






kar kralicesi pirinc tatlisi tarifi 2
MALZEMELER

· 1 paket jöle

· 1 su bardağı haşlanmış pirinç (kırık)

· 3 su bardağı süt

· mevsim meyvası (çilek muz elma kayısı kivi)

· vanilya

· yumurta sarısı

· 1 çorba kaşığı nişasta

· 1 çorba kaşığı un

Kar Kraliçesi Pirinç Tatlısı tarifi

Pirinç biraz suyla haşlanır. Süt nişasta un eritilir, yavaş yavaş pirince ilave edilir, şekerde ilave edilir,kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. 2 su bardağı kaynar suda jöle eritilir sonra 1 bardak soğuk su konur ve karıştırılır. Pirinç tatlıya yavaş yavaş ilave edilir. Kesinlikle mikser kullanılmaz.1 yuvarlak kaseye ıslatılıp boşaltılır. Buzdolabının alt kısmında 1 gece bekletilir servis tabağına ters çevrilir.hindistan cevizi ve meyvalarla süslenir. servis yapılır.




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment