Ve misafir soframdaki ikinci tatlı da kış aylarında severek tükettiğimiz kabak tatlısı.Aydın'a yolu düşenler bilir,Aydın'da Rüştü'nün Yeri olarak da bilinen Şehir Kebap Salonu vardır.Oranın kabak tatlısı meşhurdur.Cam gibi olur,tadı damağınızda kalır.Övünmek gibi olmasın ama benim kabak tatlımı yiyen bütün misafirlerim de tatlımın aynı oradaki gibi olduğunu söylediler.Söylemesi benden denemesi sizden...
2 kg balkabağı
1 kg şeker ( şekerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ceviz
Balkabağının ortasını temizleyip,ince ince doğruyoruz.İşin sırrı mümkün olduğu kadar ince doğramakta.Doğrama işlemi bittikten sonra kabuklarını soyup,yayvan bir tencereye bir sıra kabak,bir sıra şeker olacak şekilde diziyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp,sabaha kadar bekletiyoruz.Sabah ocağın altını yakıp,önce harlı ateşte kaynatıyoruz.Daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Kabaklar yumuşayınca tencerenin kapağını açıp tekrar harlı ateşte suyunu çektiriyoruz.Bu arada limon suyunu ilave ediyoruz.Soğuyunca servis tabağına alıp,tercihen cevizle servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Bu konu ile alakali daha fazla bilgi inceleyebileceginiz degerli bir kaynak : porselen demlik çay saati tarifleri
No comments:
Post a Comment